Arbetsuppgifter

Anna behöver hjälp med all personlig hygien, matning och annan omsorg. Hon står och går med hjälp inomhus, men använder ibland rullstol ute. Hon är oftast hemma men försöker att en gång om dagen komma iväg på någon aktivitet utanför hemmet. Då handlar det ofta promenad, ibland sjukgymnastik. Anna har även vissa medicinska handikapp. Till exempel ingår det i jobbet att utföra medicinering och ge viss behandling.

Som Annas assistent ingår du i liten arbetsgrupp tillsammans med några personer som har arbetat med Anna i många år. Du arbetar ensam med Anna efter den inledande veckan då du går bredvid andra assistenter. Därefter finns möjlighet till kontakt med andra erfarna assistenter samt sjuksköterska vid behov. Dessutom träffas arbetsgruppen varje månad. Då har man personalmöte med fika, samtal, planering av schema samt ibland kortare fortbildning. Det finns även möjlighet till ytterligare fortbildning inom tjänsten. Arbetsgruppen har också kontinuerlig handledning/samtal med legitimerad psykoterapeut.

Vi erbjuder möjlighet till ett flexibelt schema, då schema läggs vid personalmöte efter assistenternas önskemål så långt det är möjligt. Anna har assistent dygnet runt vilket innebär att du kan önska dag- eller nattarbete eller en kombination. Vi erbjuder tjänstgöring som omfattar 25-100 %, efter önskemål. Timlön med OB-ersättning utgår. Då schema planeras efterhand kan du vid önskemål arbeta mer vissa månader och mindre andra. Du arbetar i en lugn arbetsmiljö. Friskvårdsbidrag ingår. Anna bor i norra Lund, nära till busshållplats.

Vem är du?

För att få tjänsten är personlig lämplighet viktig. Du måste fungera tillsammans med Anna. Det är viktigt att du är empatisk, flexibel, påhittig och att du kan inspirera och motivera henne. För att kunna detta krävs både tålamod och initiativförmåga. Det är viktigt att du har så pass god svenska att du kan ta till dig instruktioner kring medicinering m.m. både muntligen och skriftligen.

I arbetet ingår att lyfta Anna vid behov. Vi välkomnar sökande från alla åldersgrupper då Anna trivs med att ha olika människor runt sig. Om du har utbildning/erfarenhet av arbete inom vården är det meriterande men det är inte ett krav. Arbetet med Anna kräver inte att du har körkort.

Du som söker tjänsten måste vara rökfri och kan inte ha pälsdjur hemma p.g.a. Annas allergier. Vi förutsätter att du som söker tjänsten har ett gott synsätt i relation till människor med utvecklingsstörning och handikapp.